Evogenom Sport -geenitesti tarjoaa aktiiviliikkujalle kiinnostavaa tietoa

*Kaupallinen yhteistyö Evogenom bioteknologiayrityksen kanssa. Sisältää alennuskoodin.

Noin 20-50% kustakin ihmisen ominaisuudesta perustuu vanhemmilta perittyjen geenien muodostamaan genotyyppiin. Fenotyyppi, ilmiasu, eli se millainen ihminen lopulta on, muodostuu sen sijaan ympäristön ja genotyypin yhteisvaikutuksesta. Geenien perusteella on siis mahdollista selvittää ihmisen taustaominaisuuksia, mutta geenien lisäksi siihen, millainen meistä kustakin tulee, vaikuttaa myös se ympäristö, jossa elämme. Suorituskyvyn näkökulmasta geenien avulla voidaan esimerkiksi selvittää, ovatko ihmisen vahvuudet kestävyys- vai voimapuolella, mutta tietysti harjoittelu vaikuttaa lopulta siihen, korostuuko ihmisen suorituskyvyssä voima- vai kestävyysominaisuudet. Pelkästään vahvat kestävyysgeenit eivät vielä tee kenestäkään hyvää kestävyysjuoksijaa.

Evogenom Oy on suomalainen bioteknologiayritys, joka tuottaa geenitestejä tavallisille suomalaisille, terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisille sekä urheilijoille ja valmentajille. Yrityksen tavoitteena on edistää genetiikan avulla terveyttä ja hyvinvointia. Kaikki analyysit perustuvat tieteellisesti tutkittuun tietoon ja yritys on sitoutunut toimimaan eettisesti yksilön tietosuojaa kunnioittaen. Evogenom tarjoaa kolmea erilaista geenitestipakettia, joista itse pääsin tekemään Sport -geenitestin. Sport -geenitesti on suunnattu erityisesti aktiiviliikkujille ja urheilijoille. Sen lisäksi, että geenitestin tarjoamat tiedot ovat älyttömän kiinnostavia, tiedoja voi hyödyntää esimerkiksi harjoittelun suunnittelussa.

Evogenom Sport -geenitestin raporttiin kuuluvat seuraavat osiot:

 • Valmennus- ja harjoitteluominaisuudet
 • Uni ja lepo
 • Nautintoaineet
 • Painonhallinta
 • Ravinto
 • Vitamiinit
 • Hivenaineet ja mineraalit
 • Terveys ja oma keho
 • Allergiat
 • Satunnaiset mielenkiintoiset ominaisuudet
 • Persoonallisuus
 • Lääkevasteet

Voit lukea raportin eri osioista lisää täältä.


Geenitestin tekeminen oli helppoa. Sain näytteenottopakkauksen postissa suoraan kotiin. Annoin sylkinäytteen näytteenottopakkauksessa olevaan putkiloon ja lähetin pakkauksen paluupostina takaisin Evogenomille. Geenitietoni analysoidaan ja saan tuloksista raportin lähiaikoina.

Olin aluksi hieman epävarma, uskallanko tehdä geenitestin, mutta tutustuttuani yrityksen toimintaperiaatteisiin sekä itse geenitestiin, innostuin. On suorastaan hykerryttävän mielenkiintoista päästä tutustumaan geenitestin tarjoamaan tietoon ominaisuuksistani. Kerron heti lisää, kun saan raportin käsiini. Jos innostuit selvittämään, mitä geenit kertovat sinusta, voit ostaa Sport -geenitestin nyt erikoishintaan.

Koodilla LILLISPORT saat Sport -geenitestin hintaan 190€ (normaalisti 295€). Tarjous on voimassa 3.5. saakka.

Tekijä: lilligronroos

Juokseva perheenäiti, liikunnan ja terveystiedon opettaja ja pilatesohjaaja.

Yksi ajatus artikkelista “Evogenom Sport -geenitesti tarjoaa aktiiviliikkujalle kiinnostavaa tietoa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: